Tijd voor een nieuw taartje! Vandaag een  ‘No Bake’ Panna Cotta taartje. Met Bastogne bodem. Panna Cotta is eigenlijk een Italiaans dessert en betekend eigenlijk letterlijk gekookte room. Ik houd echt ontzettend van Italiaanse toetjes, dus vandaar een taart variant!

IMAG0498 (Small)

Ook deze is echt weer in de categorie simpel en snel klaar! Het recept is voor een taartje voor ongeveer 5 a 6 personen.

Ingrediënten:

Bastogne koekjes 12 stuks
Boter 80 gram

Slagroom 250 ml (1 bekertje)
Vanille suiker 1 zakje (16gr)
Suiker 50 gr
Gelatine blaadjes 3 st.
Griekse Yoghurt 250 gr
Aardbeien 500 g

Werkwijze:

Bekleed de bodem een springvorm met bakpapier (dat lost makkelijker als ie klaar is) Hak de Bastogne koeken helemaal fijn. Smelt de boter en meng die met de gehakte koekjes. Verdeel de koekkruimels over de bodem en duw plat met de bolle kant van de lepel. Zet de bodem even in de koelkast +-5min zodat de boter hard kan worden en de bodem wat steviger.

Verdeel de aardbeien over de bodem. Zet de gelatine blaadjes in een kom met koud water om te weken (5min). Schenk de slagroom in een pannetje en breng tegen de kook aan. De vanille suiker en de gewone suiker mag er ook bij. Je moet er even bij blijven en een beetje blijven roeren. Als de room kook mag het vuur uit.

IMAG0501 (Small)

Roer de gelatine door de room tot deze helemaal is opgelost. Voeg dan de yoghurt toe. Zet het pannentje met het hete room mengsel even in een bak koud water zodat deze een beetje af kan koelen en wat gaat binden. Als de room ongeveer op lichaamstemperatuur is (37 graden, dat je er met je vingers in kan) Dan kun je het op de bodem gieten (voorzichtig! anders laat de koek los)

Laat de taart een uur of 4 in de koelkast opstijven en daarna is hij klaar om aan te snijden! Maak de taart voorzichtig los van de rand met een plastic spateltje of mesje. En maak dan de springvorm past los.

IMAG0506 (Small)

Smakelijk!

Advertenties