Het is weer tijd voor een taartje! En man! wat is deze goed gelukt, en LEKKER! wow, wow, wow. Wat een perfectie! En met dit recept kan jij het ook!

IMAG0833 (Small).jpg

Hoelang en hoeveel?

15 minuten + 1u in de oven +1u afkoelen. 5 a 6 personen.

Ingrediënten.

Volkoren biscuits 80 gr
Boter (gezouten) 35 gr
Suiker 100 gr
Melkchocolade 50 gr
Roomkaas 200 gr
Volle franse kwark 100 gr
Eieren 2st
Citroen 0.5 st
Frambozen 150 gr

IMAG0815 (Small)

Werkwijze.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de volkoren biscuits in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg 1/8e (125gr) van de suiker toe en meng door de koekkruimels. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk aan met de platte kant van een lepel. Zet de bodem even in de koelkast om hard te worden.

Smelt de chocolade (bij voorkeur au bain- marie) en verdeel de chocolade over de koekbodem.

Meng de roomkaas met de kwark en de rest van de suiker. Voeg een voor een de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Pers de citroen uit en meng het sap door het kwark mengsel.

Verdeel 3/4 van de frambozen over de koekbodem en schenk het kwark mengsel in de vorm.

LET OP: Bak de taart ca. 40 min op 175 graden in het midden van de oven. Draai de oven daarna terug naar 100 graden en laat de taart 20min in de oven staan. Controleer of de taart stevig is, zo niet laat deze dan nog een paar minuten in een uitgeschakelde oven staan. Laat de taart minimaal een uur op kamertemperatuur komen en minimaal een uur in de koelkast.

Garneer met de laatste frambozen. Eet smakelijk!

IMAG0835 (Small)

Heb je nog een verzoekje voor een recept, laat het me weten!

 

 

Advertenties