We doen er weer eentje. Vandaag de Carrot cake. Een paar jaar geleden dacht ik nog, worteltjes taart, getverdemme. Maar als je het proeft, echt! zo lekker. Door de wortel word het lekker zoet en fris en door de kruiden krijgt ie lekker veel body! Ik vind het echt een topper! En weer zo’n super simpel recept. 15minuten ben je bezig en dan in de oven en klaar!

Ingrediënten.

Zelfrijzend bakmeel 225 gr
Bakpoeder 8 gr (1 zakje)
Koek en speculaaskruiden 16 gr
Zout 4 gr
Lichtbruine basterdsuiker 200gr
Eieren 3
Zonnebloem olie 150 ml
Winterpeen 500 gr
Noten naar keuze (ik kies meestal walnoten) 95 gr
Roomkaas ( voor de topping) 185 gr
Poedersuiker (voor de topping) 150 gr
Limoen (voor de topping) 1

Gereedschappen:
vierkante springvorm +- 24cm X 24cm (mag natuurlijk ook een ronde zijn;-) ), mixer met een garde, 2 beslagkommen, spatel en een rasp. En een oven op 180 graden.

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp de wortel met een grove rasp (dit is ff een K** klusje, je kunt natuurlijk ook gewoon geraspte of julienne wortel kopen)

IMAG5841

  • bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Zeef het bakmeel en voeg het bakpoeder, de kruiden en het zout toe.
  • De basterdsuiker, eieren en olie in de andere kom en klop met de mixer ca 3 minuten tot een mooi en luchtig schuim. (blijft vloeibaar)
  • Hak de (wal)noten fijn. Dit kan gewoon met een mes en een snijplank, of als je van wat grover geweld houd met een koekenpan er op slaan.
  • voeg de peen en de noten toe aan het bakmeel en roer met een spatel tot een glad beslag.
IMAG5842
op de ze foto zitten er hazelnoten in, dat kan natuurlijk ook!

 

 

  • schep het beslag in de bakvorm.
  • Bak de taart dan +- 45min in het midden van de oven. Hij veert mooi terug als ie gaar is, maar hij blijft lekker vochtig en klef 😉

IMAG5848

  • voor de topping doe je de roomkaas en de poedersuiker in een kom en roer je deze door elkaar. Rasp en pers de limoen en roer dit door de topping heen.
  • Als de taart uit de oven komt moet ie ongeveer een uurtje afkoelen voor de topping er op kan.

IMAG5867

  • Snijd hem in 16 stukjes en smullen maar!

Als je m gemaakt hebt, laat een foto achter in de comments op Facebook! vind ik leuk 😉

Advertenties