Emily groeit hard. Heel hard. Zo hard dat we ons maar ns gaan oriënteren op een nieuwe grotere autostoel.
Ik wil per se een nieuwe, en per se eentje van een goed merk, maxicosi, cybex, römer. Op veiligheid moet je niet besparen. Ook moet er nog eentje komen voor in de cabrio en die we dus kunnen wisselen als ze een keer met iemand anders mee gaat.


Er zijn er een hoop, in allerlei prijsklasse en merken. Nu krijg je natuurlijk overal (ongevraagde) tips van iedereen, zoals altijd 😉 Maar deze zijn het geworden!

De Maxi- Cosi Axiss. Groep 1 autostoel, 9-18 kg. 9 maanden tot 4 jaar.
De stoel die in 90° linksom of rechtsom kan draaien zodat je kindje altijd makkelijk recht in de auto kunt tillen. Dit leek ons een erg goede reden, lijkt me toch praktischer als steeds half over het stoeltje heen. Een beetje een luxe probleem, maar ach. Wij hebben nu in de auto ook een easy base voor de Maxi-Cosi, als we het dan toch over luxeproblemen hebben.

Hoe ouder je kind, hoe groter en zwaarder het wordt. Het kan daardoor lastig zijn om je peuter in de auto te zetten en er weer uit te halen. De Axiss is de ideale oplossing hiervoor.

De gordelspanner zorgt ervoor dat de Axiss stevig vast zit en een kleurindicator geeft aan of het stoeltje goed is vergrendeld. Met 8 relaxstanden biedt de draaibare Axiss veel comfort en gebruiksgemak.  De 8 verstelbare standen leken ons ook erg handig omdat Emily nog niet zo oud is, en anders alleen maar kan zitten. Hoewel ik denk dat bij andere stoelen de standen ook erg goed zijn.  Je kunt het stoeltje heel makkelijk draaien, als je de “hendel” voor de vergrendeling hebt ontgrendeld.

Niet goedkoop een rib uit je lijf maar we moeten er dan ook een lange tijd mee doen. We hebben hem in Denim Hearts gekocht omdat we het printje zo gezellig vinden. En we hebben gelijk maar een zomerhoes er bij gekocht, wel zo lekker voor op vakantie, dan blijft de stoel fris en kun je de hoes makkelijk uitwassen. Maar wat een gevaarte is dat ding zeg, de stoel is echt zwaar en groot! Vandaar een tweede stoel, niks geen ge-emmer en gesleep met deze. Je hebt ook de Axissfix, die is met Isofix. Wij hebben de stoel zonder Isofix, dan zit ie gewoon vast met de gordel.
De Axiss is te koop rond € 250.

maxi_cosi_axiss_denim_hearts_2015_1

De Maxi-Cosi Tobi. Groep 1 autostoel, 9-18kg. 9 maanden tot 4 jaar.

Vanuit de extra hoge positie in een Maxi-Cosi Tobi autostoeltje heeft je peuter goed zicht op wat er allemaal gebeurt binnen en buiten de auto. En wanneer het tijd is voor een dutje, is de Tobi gemakkelijk te verstellen naar een comfortabele ruststand. Het leek mij gezellig omdat Emily dan met deze stoel in de cabrio mee kan, dan kan ze in ieder geval ook lekker buiten kijken. De stoel heeft 5 zit en lig standen, dus dat is meer dan voeldoende. Doordat je de hoofdsteun en gordeltjes gelijktijdig kan afstellen is dit ook geen gedoe als ze wat gegroeid is, dan is dat gelijk geregeld.

De Tobi is voorzien van een kleurenindicator die aangeeft dat je peuter veilig is vastgezet. De Tobi wordt stevig geïnstalleerd in de auto door middel van de autogordel en een extra gordelspanner. De gordeltjes blijven bij deze “open” staan, leek ons wel handig. Deze stoel heeft dus die gordelspannen en geen iso-fix. Op de site van Maxi-Cosi geeft ie ook aan dat dit de veiligste keuze is voor mijn cabrio, dus dat is dan wel weer fijn.

Omdat autostoeltjes niet echt goedkoop zijn, hebben wij deze via Marktplaats gekocht. In onze woonplaats werden er meer dan genoeg aangeboden dus de keuze was reuze. Hij is wel een beetje smoezelig maar na een frisse wasbeurt ziet er weer stukken beter uit.
De Tobi is nieuw te koop voor ongeveer €200 en op marktplaats voor €50.

maxi_cosi_autostoeltje_tobi_crossed_lines_2014_zwart

Wat voor autostoeltje heb jij voor je kindje? En hebben jullie er ook 2 of maar eentje nodig?

 

Liefs Mathiske,
Volg me op Facebook, Instagram @Mathisseke en Bloglovin.
Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat! X

Advertenties