Borstvoeding, vaak word het beeld een beetje geromantiseerd en is het heus niet altijd rozengeur en maneschijn. Hier kun je lezen tegen welke kleine dingen ik aanloop nu ik al ruim 8 maanden borstvoeding geef.

baby_baby-care-12

 

 

 • Jurkjes dragen. Ja dat is dus niet handig met borstvoeding, of je moet speciale voedingskleding hebben. Vaak is dat meer voor iets als je net bevallen bent. Als je baby dus honger heeft betekend dat dat je dus je jurkje tot aan je hals moet opstropen of uit moet trekken. Niet zo charmant met je niet zo hele strakke buik natuurlijk.
 • Alcohol drinken. Lekker een avondje doorzakken is ook niet echt een optie meer. Je moet wel zorgen dat je dus weer nuchter bent als je je kindje voed of kolft.
 • in de kraamweek en vlak daarna, Lekker op je buik slapen. Niet dus, je borsten staan zo op spanning dat alles daarna nat is van de melk. Dus netjes je voedings bh aan met Kompressen erin.
 • Een dagje weg zonder baby. Dat is dus wat lastiger, je moet dan zorgen dat er thuis bij je kindje genoeg is om die te voeden. En je moet zelf kolven, om alles een beetje op gang te houden en anders ontploffen je borsten zo’n beetje (niet echt natuurlijk, maar het gaat wel zeer doen)
 • Kolven. Niet echt leuk, of handig. Je hebt er vaak 1 of 2 handen bij nodig. Het is niet echt charmant zoals je er dan als melkkoe bij zit 😉 En het gaat echt langzamer als je kindje zelf live voeden.
 • Je valt er lekker snel vanaf. Nou dat is dus niet helemaal waar, je verbrand wel meer calorieën, maar je moet ook wel genoeg eten en drinken om dus niet te veel af te vallen. Of je constant slap te voelen.
 • Lijnen. Dat mag niet, want dan komen de afval stoffen in je melk en die zijn niet goed voor je kindje. Je mag wel sporten, maar zorg dat je genoeg drinkt om het vocht weer aan te vullen.
 • Sporten, met volle borsten. Dat zijn echt geen grappen. Als ik voor een voeding ga sporten, kolf ik vaal eerst even wat af zodat de “druk” er een beetje af is.

bv

 • De voedingsbh. Vooral de eerste dagen is zo’n slappe fijner. Met je stuwing enzo. Daarna kun je (als je doorgaat met borstvoeding geven) een andere kopen. Dat is wel even iets anders als dat je van te voren deed. Toen kocht je een gezellig setje, nu zoek je vooral iets functioneels.
 • Voeden in het openbaar. Dat betekend altijd dat je je shirt dus omhoog of aan de zijkant moet doen om te voeden. Dat je dus soms echt met je blote tiet zit te zitten omdat je kindje afgeleid is omdat het drukker is als thuis.
 • Dat mensen er altijd iets van vinden. Geef je nu NOG borstvoeding, je kindje is nu al zo oud. Dat zal met flesjes ook wel zo zijn, maar dat is toch weer anders.
 • Dat de papa minder contact heeft met de baby als de mama, omdat zij alle voedingen “moet”doen. en dus ook ’s nachts. Paul noemde dit als eerste op als nadeel toen ik het hem vroeg. Nu heeft Emily vooral ’s morgens best vaak bij Paul Huid-op-huid gelegen en dat scheelt wel echt in de binding.
 • Stuwing. De eerste keer is het ergst! na een dag of 3, 4 na de bevalling komt het echt ff goed op gang. Als je nog geen striae had, dan heb je t nu wel 😉 En als je kindje minder gaat drinken op een dag heb je daar tussen in dus ook weer even last van stuwing, Er staat dan nogal wat spanning op.

doorslapen-fontein

 

Volg me op Facebook, Instagram @Mathisseke en Bloglovin.
Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat! X

Advertenties