Gisteren heeft Mattie (van Mattie en Wietze van Qmusic) bekend gemaakt dat hij vader word. Ook verteld hij dat dat niet vanzelf sprekend was. Hij verteld over dat ze er over na dachten om in het ziekenhuis vruchtbaarheidsbehandelingen te doen. Gelukkig is er sinds een tijdje een minder groot taboe over een kinderwens de misschien wel niet vervuld kan worden. Vanuit dit wil ik graag ons verhaal vertellen.image_1450443956_750xn

Wij waren helaas ook aangewezen op de medische wereld om zwanger te worden en een kindje te krijgen. Ik ben toen ik 13 was erg ziek geweest door een blinde darm ontsteking die gesprongen is. Daardoor ben ik meerdere keren geopereerd. Hier aan heb ik toen allerlei verklevingen over gehouden. Hier ben ik toen ik 21 was aan geopereerd en toen bleek mijn linker eierstok zo ontstoken dat ze die er uit gehaald hebben. Ik wist dit van te voren niet, dus pas toen ik wakker werd is de gynaecoloog bij me geweest om dit te vertellen.

Ik was toen nog een beetje groggy van de narcose, maar schrok wel een beetje. Er werd een afspraak gemaakt om na een paar dagen mijn andere eierstok te onderzoeken. Die bleek ook niet helemaal zoals het hoort, daaruit kwam dat ik Endometriose heb. Kort samengevat betekend dat, dat er door mijn menstruatie ontstekingen in mijn buikholte groeien. Die groeide dus op mijn rechter eierstok. Door hormonen, kun je dus je cyclus plat leggen en groeit er als het goed is niks. Op je 21ste als je geen stabiele relatie hebt heb je nog niet echt na gedacht over kinderen en kinderen krijgen.

Toen ik verkering kreeg met Paul, wist hij hier al van dus ik heb niks hoeven uitleggen of vertellen (we waren toen nog collega’s) dus we wilde ook niet al te lang wachten. Wij vonden met zo’n risico op geen kinderen het niet verstandig om nog heel lang te wachten. Paul is een aantal jaar ouder als ik en wilde niet op z’n 50ste op het schoolplein staan om zijn kinderen op te halen. Ik heb hierbij wel het “geluk” gehad dat ik vrij snel werd doorverwezen naar een gespecialiseerd ziekenhuis door mijn geschiedenis. kinderwens

Hier nog het Filmpje van Mattie. Vooral de reactie van Wietze is leuk omdat het even duurt voor het kwartje valt dat het een tweeling is.

Filmpje Via Youtube

Advertenties